Spelen en leren, natuurlijk buiten.

Een groen schoolplein vergroot het schoolplezier, bevordert de concentratie in de klas en draagt bij aan een duurzame toekomst. Voor doeners én denkers.

Wat is een groen schoolplein?

Verstoppen achter een struik, rennen van een heuveltje of spelen in een hut van takken. Op een groen schoolplein bewegen kinderen letterlijk in de natuur. Wetenschappelijk onderzoek toont de positieve effecten hiervan. Leerlingen concentreren zich beter, beweging en sociale omgang worden gestimuleerd en nieuwsgierigheid geprikkeld. Bovendien maakt een groene speelomgeving kinderen en hun directe omgeving bewust van het thema duurzaamheid.

Ontwerp, advies en aanleg

Een doordacht plan is de basis van de transformatie van grijs naar groen of van de aanleg van een nieuw plein. Dat begint bij het creëeren van voldoende draagvlak bij leerlingen, ouders, leerkrachten en de buurt. Overheden stimuleren de ‘gezonde school’. Wat heb je nodig voor een subsidieaanvraag? Een groen plein vraagt meer onderhoud. Hoe pak je dat intern aan of besteed je het onderhoud geheel uit? Vanuit onze ervaring met meer dan 60 groene speelomgevingen adviseren wij je gedurende het gehele proces.

Onderhoud en beheer

Duurzaam genieten van een groen plein vraagt om een onderhoudsplan op maat. Afhankelijk van het type schoolplein bestaat dit onderhoud uit snoeien, maaien of herstellen. Met ons onderhoudsabonnement ben je jaarrond verzekerd van een succesvol groen schoolplein.

Maak kennis met onze experts

Chantal
Officemanager
Robert
Algemeen directeur
Gerelateerde projecten
Samen krijgen we elke klus voor elkaar.”

Richard is onze wandelende plantengids. Een tuin, monumentale boerderij, landgoed of schoolplein. Met een team van jonge hoveniers gaat hij elke uitdaging in beplanting en onderhoud aan.

lees meer

Waar je van op aan kan

Duurzaam voorop
Recycling van materialen in eigen afvalstraat en oog voor lange levensduur.
Deskundig
Voor elke vraag een specialist met ervaring, kennis en liefde voor de complete buiteninrichting.
Afspraak is afspraak
Strakke begeleiding, duidelijke planning en heldere communicatie.
contact